Groep 6A Dromen komen uit

‘Dromen komen uit’
 
 
‘Schrijf je nu in voor de Ajax Talentendagen!’ Minou Koslowski uit groep 6a twijfelde geen seconde toen dit bericht op de Ajax-website verscheen en schreef zich in. Maar goed, inschrijven betekende nog niet dat je ook écht mocht deelnemen… dus zat er niets anders op dan in spanning af te wachten.
Uiteindelijk kwam het verlossende mailtje uit Amsterdam; Ze was uitgenodigd voor de Ajax-Talentendag op sportcomplex De Toekomst!
 
Scouts van Ajax zagen al snel dat ze een prima techniek had, tweebenig was en op allerlei posities kon spelen. Het was dan ook geen verrassing dat Minou bij de twintig meisjes hoorde die terug mochten komen voor een tweetal selectie trainingen. Ook nu liet ze weer haar voeten spreken. Samen met 9 andere meisjes werd ze geselecteerd voor de derde en laatste selectie training. Ook die verliep prima, zeker na de aanmoediging van Ajax-spelers Tadic en Berghuis langs de lijn. Met de goede indruk die ze achterliet, scoorde ze, als énige meisje uit Limburg, een plekje voor het Ajax hoofdtraject van de MO12, de meisjes onder 12! Wát een prestatie! Het betekent komend seizoen om de woensdagmiddag naar Amsterdam, maar dat heeft ze er graag voor over.  
 
Daarnaast speelt Minou ook komend seizoen gewoon hoofdklasse met de JO11, de jongens onder 11, van RKTSV/DMTT Team; De club waar ze als 7-jarig meisje begon en sinds kort weer terug is, na korte avonturen bij FC Kerkrade-West, Alemannia Aachen en KRC Genk. En o ja, iedere vrijdagavond pikt ze nog een techniektraining mee bij DMTT voetbalschool.
 
Als kers op de taart kreeg Minou nog het heugelijk bericht van de KNVB dat ze is uitgenodigd voor een tweetal selectie trainingen, waarmee ze een plekje kan verdienen in het Jeugdplan Nederland Regio Limburg MO11, de meisjes onder 11. Een overvolle voetbalagenda dus, maar Minou krijgt er alleen maar meer energie van. Minou zegt er zelf het volgende over;
 
‘Ik ben blij en trots tegelijk dat ik onderdeel uit ga maken van deze prachtige club. Als meisje van 10 jaar uit het Zuiden des lands ga ik dit unieke avontuur aan! Ik ga mijn uiterste best doen en vooral genieten van deze mooie momenten!’
 
Minou blijft ondertussen met beide voetjes op het veld… eh op de grond, maar ziet haar dromen uitkomen… Leef je droom Minou!